Trouwjurk reinigen in 6 stappen

Vlekken op jouw trouwjurk? Geen paniek! Bij Ecowasserij Ede reinigen wij jouw trouwjurk zodat deze weer zo goed als nieuw is.

Vaak komen er aardig wat vlekken op jouw prachtige trouwjurk. Vlekken van vuil op de grond, eten of drinken zijn heel normaal na een geweldige bruiloft. Tijdens jouw memorabele fotoshoot wil het ook wel eens voorkomen dat je met jouw prachtige trouwjurk ergens op moet zitten waardoor er vieze vlekken ontstaan. Het is daarom belangrijk om jouw trouwjurk te laten reinigen, of je jouw jurk nou gaat verkopen of wilt bewaren, het laten reinigen van jouw trouwjurk door een professionele wasserij is een belangrijke investering omdat je hiermee de waarde van jouw jurk zoveel mogelijk behoud.

Hoe reinigen wij jouw trouwjurk?

Het wassen van een trouwjurk is maatwerk en het is belangrijk dat je dit over laat aan een professionele wasserij met verstand van zaken. Meestal doorlopen wij de volgende zes stappen:

Stap 1: De trouwjurk komt binnen en wordt aan alle kanten grondig beoordeeld. Hier wordt gekeken naar de bevuiling, eventuele beschadigingen en welke stoffen en materialen er zijn gebruikt in de trouwjurk.

Stap 2: Vervolgens gaat de trouwjurk naar de detacheertafel. Hier wordt de trouwjurk handmatig gereinigd en wordt 80% van het vuil al verwijderd doormiddel van een speciale aansmeerzeep. Deze behandeling passen wij bij elke trouwjurk toe die binnenkomt.

Stap 3: Afhankelijk van de samenstelling van de stoffen van de trouwjurk wordt een reinigingsmethode gekozen. Ecowasserij Ede heeft 3 verschillende reinigingsmethode, iets wat niet veel voorkomt in een wasserij. De meest voorkomende behandeling is de ‘wet cleaning methode’. Een grote wasmachine met geautomatiseerde toevoegingen van beschermende, ecologische zepen. Wanneer wij een reinigingsmethode hebben gekozen gaat de trouwjurk de machine in waar de trouwjurk grondig wordt gereinigd.

Stap 4: Wanneer jouw trouwjurk gereinigd is, gaat de trouwjurk door naar een zeer warme ruimte waar de trouwjurk zal drogen. Ook dit drogingsproces is afhankelijk van de stof van jouw trouwjurk. Doorgaans duurt het drogen van jouw trouwjurk meer dan 24 uur.

Stap 5: Als de jurk volledig droog is wordt deze na grondige inspectie laag voor laag helemaal gereinigd. Dit proces vraagt om een secuur stukje handwerk waarbij specialistische kennis en verfijnde techniek vereist zijn.

Stap 6: Als laatste stap verpakken wij jouw schone trouwjurk weer in zijn originele hoes. Als de originele hoes niet meer aanwezig is of niet meer geschikt is voor het vervoeren van jouw trouwjurk dan verpakken wij jouw jurk in een stevige folie. De trouwjurk is nu klaar voor transport en wordt klaar gehangen voor onze chauffeur, die jouw trouwjurk zonder vlekken, stank of vuil bij je aflevert.

Jouw trouwjurk laten reinigen door Ecowasserij Ede

Wil jij jouw trouwjurk laten wassen bij een professional, maar een acceptabele prijs betalen? Door onze relatief lage prijs voor het laten reinigen van een trouwjurk zijn wij een begrip in de regio. Maak je geen zorgen om vlekken in jouw trouwjurk, want in bovenstaande 6 stappen maken wij jouw droomjurk weer zo schoon als nieuw! Afhankelijk van waar je woont kun je gebruik maken van onze gratis haal- en breng service. Anders kun je jouw trouwjurk natuurlijk ook bij ons langsbrengen. Je kunt jouw trouwjurk en toebehoren online gemakkelijk bij ons aanmelden.

Meer informatie?

Mochten er nog vragen zijn over het reinigen van jouw trouwjurk dan horen wij dat graag. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op onze site of d.m.v. een belletje. Wij staan je graag te woord om uitleg te geven over het reinigen van jouw trouwjurk.

Trouwjurk laten reinigen?

Vlekken op jouw trouwjurk? Laat jouw droomjurk dan door ons wassen en reinigen. Als wasserij zijn wij gespecialiseerd in het reinigen van trouwjurken en het verwijderen van de meest hardnekkige vlekken.

Ja, ik wil!