Trouwjurk laten reinigen, wat zijn de kosten?

Vlekken op je trouwjurk? Geen probleem! Wij hebben al honderden trouwjurken gereinigd en zorgen ervoor dat jouw droomjurk weer helemaal schoon wordt tegen een lage prijs.

Professionele reiniging van jouw trouwjurk is heel belangrijk

Wil jij jouw trouwjurk laten reinigen? Dan doe je dat uiteraard niet bij de eerste beste wasserij (en doe het alsjeblieft ook niet zelf). Het reinigen van een trouwjurk kun je het beste over laten aan een wasserij met jarenlange ervaring met het wassen en reinigen van trouwjurken. Waarom? Het laten wassen of reinigen van jouw trouwjurk is een belangrijke investering waarbij je wilt dat er niets fout gaat en dat jouw droomjurk net zo magisch blijft als dat deze was vóór de bruiloft. Omdat er vaak geen reinigingslabel aanwezig is, is het extra belangrijk dat je jouw trouwjurk laat reinigen door een professional, een professional heeft namelijk genoeg kennis om precies te weten op welke manier jouw bruidsjurk gereinigd moet worden. Op de dag zelf wil je je geen zorgen moeten maken om jouw trouwjurk, want vaak komen er toch wel veel vlekken in. Vaak zien wij vlekken van vuil op de grond, vlekken van eten of van drank. Maar bij Ecowasserij Ede kunnen we zelfs de meest hardnekkige vlekken uit jouw trouwjurk halen. Benieuwd naar hoe wij jouw jurk reinigen? Ontdek hoe we jouw trouwjurk reinigen in 6 stappen.

Wat kost het laten reinigen van een trouwjurk?

Ongeacht de kosten van jouw jurk is het reinigen en wassen van een trouwjurk best een behoorlijke investering. Het reinigen van een duurdere trouwjurk kost niet meer dan het reinigen van een goedkopere trouwjurk, maar in verhouding met de totale prijs van jouw trouwjurk blijft het best een groot aandeel. Je wilt dus niet teveel betalen, maar je wilt wel dat jouw trouwjurk weer net zo mooi wordt als dat deze was voor jouw magische bruiloft.

In vergelijking met andere wasserijen in de regio rekenen wij een relatief lage prijs voor het laten reinigen van een trouwjurk. Wij hanteren voor het reinigen van een trouwjurk de volgende tarieven:

 • Het reinigen van een trouwjurk met een slank model kost: €97,00.
 • Het reinigen van een trouwjurk met een uitgebreid model kost: €115,00.
 • Het reinigen van een hoepelrok kost: €16,80.
 • Het reinigen van een sluier kost: €10,65.
 • Het reinigen van bruidslingerie kost: €22,50.

Waar zijn de kosten voor het laten reinigen van een trouwjurk op gebaseerd?

De kosten voor het laten reinigen van je trouwjurk zijn bij iedere wasserij een stuk hoger dan de normale prijzen voor het laten reinigen van een artikel. Daar zijn een aantal redenen voor, denk bijvoorbeeld aan:

 • De kwetsbaarheid van de stof (veel trouwjurken zijn gemaakt van kant, satijn of zijde).
 • De hoeveelheid stof die moet worden gereinigd.
 • De viezigheid van de trouwjurk en/of sleep.
 • De aanwezigheid van allerlei accessoires zoals bloemetjes, kraaltjes, glittertjes, etc. die het wassen lastig maken en meestal moeten worden verwijderd (arbeidsintensief).
 • De kleur van de bruidsjurk.
 • Accessoires die ook mee gereinigd worden zoals hoepels, handschoenen, sluiers, bolero’s, bruidsschoenen, etc.

Jouw trouwjurk laten reinigen door Ecowasserij Ede

Wil jij jouw trouwjurk laten reinigen  bij een professional, maar een acceptabele prijs betalen? Door onze relatief lage prijs voor het laten wassen van een trouwjurk in vergelijking met andere wasserijen zijn wij een begrip in de regio. Maak je geen zorgen om vlekken in jouw trouwjurk, wij maken jouw bruidsjurk weer zo schoon als nieuw! Afhankelijk van waar je woont kun je gebruik maken van onze gratis haal- en breng service. Anders kun je jouw jurk natuurlijk ook bij ons langsbrengen. Je kunt jouw trouwjurk en toebehoren gemakkelijk online aanmelden en alvast afrekenen.

Meer informatie over onze prijzen / diensten?

Heb jij nog een vraag aan ons over de kosten van het laten reinigen van jouw trouwjurk? Of wil je meer weten over de voorwaarden of werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een mailtje, bel, kom langs of vul het contactformulier in.

Vul hier het formulier in.

Trouwjurk laten reinigen?

Vlekken op jouw trouwjurk? Laat jouw droomjurk dan door ons wassen en reinigen. Als wasserij zijn wij gespecialiseerd in het reinigen van trouwjurken en het verwijderen van de meest hardnekkige vlekken.

Ja, ik wil!