Gordijnen laten reinigen

Bij Ecowasserij Ede reinigen we jouw gordijnen graag voor je. Van katoenen gordijnen tot gordijnen van zijde of fluweel. We weten precies welke behandeling jouw gordijnen nodig hebben en kunnen jouw gordijnen daarom weer helemaal schoon maken. Beschadig jouw gordijnen niet en laat ze reinigen door een professional!

In alle soorten en maten zijn ze er: gordijnen. Er is nogal wat verschil in materialen van de gordijnenstoffen. Ze zijn er van acryl, polyester en katoen, maar ook in de verfijnde stoffen velours, zijde, fluweel en satijn. Dat laatste maakt het reinigen van gordijnen geen makkelijke klus. Gordijnen zijn gemaakt van een kwetsbare stof en er kan daarom een hoop mis gaan tijdens het wassen van gordijnen. Ongeacht wat er op het etiket staat raden wij je altijd aan om gordijnen te laten reinigen door een specialist.

Gordijn wassen of reinigen?

Doordat iedere stof een andere aanpak vereist wordt er altijd eerst gekeken welke technieken het beste toegepast kunnen worden. Als gespecialiseerde wasserij bepalen wij welke behandeling  jouw gordijnen nodig hebben om tot het mooiste resultaat te komen. Het opmaken van de gordijnen en het persen van de voering zorgt er voor dat ze weer heerlijk fris en prachtig in jouw huis komen te hangen. Uiteraard hebben wij alle vakkennis in huis om elk type gordijn te reinigen.

Redenen om je gordijn te laten reinigen

Er zijn genoeg redenen om je gordijnen te laten reinigen; een feestje waar veel gerookt is, omdat je weer toe bent aan de voorjaarsschoonmaak of gewoon omdat je van frisse gordijnen houdt. Door je gordijnen regelmatig te laten reinigen gaan ze langer mee want doordat ze bijvoorbeeld voor een raam hangen, huisdieren erlangs lopen, een vuur gestookte haard of de rook van kaarsen hoopt  zich namelijk veel vuil op hierin.

Eerlijk advies

Eerlijkheid duurt het langst! Daarom wijzen wij onze klanten altijd op het feit dat er eventueel sprake kan zijn van relaxatiekrimp. Dit is een gevolg van het feit dat gordijnstoffen tijdens de fabricage onder spanning geweven worden. Bij reiniging van jouw gordijnen ontstaat een spanningsloze toestand en dat kan tot gevolg hebben dat jouw gordijn terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm en zo’n 3 tot 5% krimpen. Hoewel de kans op relaxatiekrimp bij professionele reiniging erg klein is, kan dit nooit helemaal uitgesloten worden. Dat weet iedere professionele wasserij! Daarom raden we bijna altijd af om je gordijnen zelf te wassen.

Door de inwerking van zonlicht  en gebruikersinvloeden kunnen gordijnen schade oplopen, die meestal bij de reiniging pas goed aan het licht komt. Uiteraard doen wij ons uiterste best om het risico van schade tijdig te onderkennen, maar wij kunnen daarvoor helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden. 

Vul hier het formulier in.

Gordijnen laten reinigen?

Voorkom allerlei problemen en kies voor reiniging door een professional. Zo kan je langer genieten van jouw gordijnen!

Online bestellen

Wat wil je laten reinigen?

Gordijnen

Vitrage

per m2

€ 3,45

Gordijn brandvertragend per m2

toeslag op normale reinigingsprijs

€ 3,75

Gordijn gevoerd per m2

€ 6,65

Gordijn per m2

€ 5,55


Ervaren wasserij in Ede

Wij hebben jarenlange ervaring in het reinigen van kleding, gordijnen, leer/suede en andere soorten textiel. Samen met ons team van gedreven, enthousiaste werknemers doen wij iedere dag ons uiterste best!

Over Ecowasserij Ede

Haal- en brengservice:

Wil je weten of je gebruik kunt maken van onze haal- en brengservice? Op basis van jouw postcode weet je direct of deze beschikbaar is.