Jas laten wassen

Kan je een jas laten reinigen? Dit is een van de meest gestelde vragen van onze klanten. Het antwoord op deze vraag is kort en duidelijk: ja, dat kan! We raden het je zeker aan. Veel jassen kan je beter laten wassen of reinigen door een professional dan dat je deze thuis probeert te wassen. Het is toch erg jammer wanneer je jouw favoriete jas moet weggooien omdat het wassen niet goed is gegaan?!

Jas zelf wassen of laten wassen?

Vaak twijfelen mensen tussen hun jas zelf wassen of hun jas laten reinigen door een wasserij. De beste keuze is afhankelijk van het soort jas welke je wilt laten reinigen. Veel voorkomende soorten jassen die je beter kunt laten reinigen zijn: donzen jassen, wollen jassen, leren/suède jassen en gewatteerde jassen. Hieronder leggen we uit waarom het juist voor deze jassen belangrijk is om deze te laten reinigen door een professional.

Donzen jas (laten) wassen?

Is jouw donzen jas vies of verouderd? Door intensief gebruik kan het dons na een tijd wat platter worden. Hierdoor zal de jas minder warm aanvoelen. Het regelmatig laten reinigen van dons is zeer belangrijk om de volledige levensduur en de maximale isolatie te garanderen.

Een donsjas is kwetsbaar en heeft extra zorg nodig. Wanneer dons wordt gewassen maar niet juist wordt gedroogd kan het dons oneven en ongelijkmatig verdeeld opdrogen. Wil jij jouw donzen jas reinigen? Probeer deze dan dus niet zelf te wassen, maar breng deze naar een professionele wasserij! Wij hebben de kennis en de machines om jouw donzen jas zonder problemen te reinigen.

Wollen jas (laten) wassen?

is zeker niet aan te raden een wollen jas zelf thuis in je wasmachine te wassen. Verstandiger is om deze naar een wasserij te brengen en jouw jas te laten wassen. Waarom? De stof van de voering kan niet tegen water en dat haalt de versteviging flink uit de stof van de jas. Hierdoor kan er krimp ontstaan en krijg je de jas nooit meer in de juiste vorm. Dus welke wasmachine je thuis ook hebt, wij raden het niet aan om jouw wollen jas zelf te wassen. Jouw wollen jas professioneel laten reinigen kost namelijk een stuk minder dan een nieuwe jas kopen.

Leren/suède jas (laten) wassen?

Een leren of suède jas wordt vaak voor de lange termijn gekocht. Als een leren jas vies is dan zal je er dus vaak ook niet zomaar voor kiezen om een nieuwe te kopen. Veel voorkomende problemen zijn vette kragen en boorden. Maar helaas kun je een leren jas niet zomaar zelf wassen. Je mag een leren jas namelijk niet wassen met water. Leren jassen dienen specialistisch gereinigd te worden. De prijs voor het laten reinigen van een leren jas ligt daarom ook hoger dan de gemiddelde prijs voor het laten reinigen van een jas.

Gewatteerde jas (laten) wassen

90% van alle gewatteerde jassen gaan bij ons in de professionele wasmachine (als het wasetiket dit toelaat). Dit is vaak mogelijk omdat de voering goed tegen water kan en makkelijk droogt in onze grote droogtrommels. De prijs hiervoor is wat minder hoog dan een donzen jas. Dit komt omdat de gewatteerde jassen over het algemeen een minder lange droogtijd nodig hebben. Ook voor dit type jas raden we het echter niet aan om deze zelf te wassen. Doordat gewatteerde jassen vaak in te kleine wasmachines gewassen worden raakt de vulling onregelmatig verdeeld en droogt deze vaak ook verkeerd op. Doordat wij jouw gewatteerde jas wassen in grote machines zal de vulling regelmatig verdeeld kunnen opdrogen en is jouw jas na de reiniging weer zo goed als nieuw.

Voordelen jas laten reinigen

Zelf een (winter) jas reinigen valt zoals je hierboven kunt lezen niet mee. Het is erg lastig om de juiste, originele vormen weer in de jas te krijgen. Het professioneel laten reinigen van jouw jas heeft een aantal voordelen. Je weet zo zeker dat alle bacteriën en vieze luchtjes er weer uit gaan zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken. Zoals eerder benoemd zal vooral bij donzen jassen het isolerend vermogen ook weer toenemen. Een professionele wasserij maakt het verschil door de juiste reinigingstechniek te combineren met het juiste droogproces. Zo weet je zeker dat je jouw jas weer zo goed als nieuw terugkrijgt.

Prijzen jas laten reinigen

Elke jas is uniek en heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Op basis daarvan verschillen de prijzen van het laten reinigen van jouw jas. Wij hebben de kennis en machines om iedere jas goed te reinigen. Benieuwd? Bekijk onze tarieven.

Jas laten reinigen door Ecowasserij Ede

Welk soort jas je ook hebt, bij Ecowasserij Ede kun je jouw jas met een gerust hart laten reinigen! Afhankelijk van het materiaal bepalen wij welke reinigingsmethode het meest geschikt is. Bestel gemakkelijk online en maak gebruik van onze (gratis) haal- en breng service!

Check hier jouw mogelijkheden

Je wasgoed laten ophalen door onze chauffeur? Kijk hier naar de mogelijkheden

Check hier jouw mogelijkheden

Wat wil je laten reinigen?

Jassen

Bodywarmer

€ 13,25

Ski jack dons

€ 22,50

Regenjas

€ 21,00

Mantel

€ 20,40

Jack leer

€ 58,50

Jack gewatteerd

€ 19,50

Merkjas

€ 32,50

Bodywarmer dons

€ 16,15

Suede jack > 60 cm

€ 59,50

Ski jack gewatteerd

€ 22,50

Regenjas met voering

€ 22,25

Mantel pluche

€ 20,40

Jack windjack

€ 19,50

Jack met dons

€ 22,50

Trainingsjas

€ 9,50

Kinderjas

€ 12,50

Suede jack < 60cm

€ 50,95


Ervaren wasserij in Ede

Wij hebben jarenlange ervaring in het reinigen van kleding, gordijnen, leer/suede en andere soorten textiel. Samen met ons team van gedreven, enthousiaste werknemers doen wij iedere dag ons uiterste best!

Over Ecowasserij Ede

Haal- en brengservice:

Wil je weten of je gebruik kunt maken van onze haal- en brengservice? Op basis van jouw postcode weet je direct of deze beschikbaar is.